AUDITORIO E ESCOLA DE MÚSICA DO GROVE

AUDITORIO E ESCOLA DE MÚSICA DO GROVE

O Grove

ALFREDO VAZQUEZ VARELA | ALDARA VÁZQUEZ BOLUDA

ALDARA VÁZQUEZ BOLUDA

Outros técnicos Outros técnicos Outros técnicos
Fernando Mirada (ingeniero)
Arquitecto
ALFREDO VAZQUEZ VARELA | ALDARA VÁZQUEZ BOLUDA. Arquitectos colaboradores: Santiago Insua Varela Miguel Ignacio Porras Gestido Santiago Rey Conde
Aparejador
Enrique Alonso Baspino
Promotor
Concello de O Grove
Construtor
Xestión Ambiental de Contratas y PRACE
Data de inicio
martes, 24 Setembro, 2019

Data de fin
luns, 28 Marzo, 2022

PEM
3.684.839,00 €

Sobre o proxecto

O locus, un monte inserido no centro urbano e parcialmente erosionado para o seu uso como aparcamento provisional, debía albergar agora un equipamento publico de Auditorio e Escola de Música nunha parcela estreita, limite entre o urbano e o espazo natural. Exponse uns muros crebados que suturan ese limite, recuperando a orografía do espazo natural por unha banda e resolvendo, coa edificación e a conformación do espazo publico, a conexión á trama urbana polo outro. Ao ser un municipio de pequena escala solicitábase un espazo flexible multiusos dentro dunha contención económica obrigada. Para iso resólvense as distintas tipoloxías mediante un sistema de butacas extraíbles e tarimas modulares. Este sistema permite, máis aló da flexibilidade, como permutador tipolóxico, un solución en continuidade cos experimentos teatrais dos anos 50 e 60 ata unha obra aberta como proceso operativo contemporáneo de simultaneidade ou indeterminación tipolóxica. A sala negra, completa a cámara negra da caixa escénica, encartándose ao mandato da acústica e deixando levitar a nube de paneis acústicos regulables.

Categorías nas que participa

Premio galego de arquitectura

Destinado a galardoar os proxectos de nova planta relativos a actuacións que xerasen unha nova edificación ou unha ampliación dunha xa existente, sempre que suficiente entidade como para poder ser valorados de forma independente á construción orixinal.

Imaxes