Orballo. Showroom espacio de catas

Orballo. Showroom espacio de catas

Donín, 4, Paderne

David Silvosa Rivera


Outros técnicos Outros técnicos Outros técnicos
Patricia París Suárez
Promotor
Orballo Innovaciones Forestales S.L.

Construtor
Varios
Data de inicio
xoves, 1 Xuño, 2017

Data de fin
sábado, 30 Setembro, 2017

PEM
15.000 €

Sobre o proxecto

 Orballo é unha marca de produtos 100% ecolóxicos, 100% sustentables e 100%  gourmet; que vende e cultiva as súas plantas aromáticas, especias,  ecoarroces á carta e infusións ao mesmo tempo que coida a súa contorna. En 2012 decidiron emprender con  Orballo e desde a comarca de “ As Mariñas” na Coruña, un proxecto que conseguiu desembarcar a nivel nacional no ano 2017.

Boa parte do seu público está interesado en coñecer e vivir de primeira man a súa plantación, que se caracteriza por ser a única de té ecolóxico en toda Europa. Nesa posta en valor dos seus cultivos e o respecto e coidado pola súa terra, decidiron habilitar parte do pazo (casa  señorial galega) que encabeza a súa plantación xunto coa capela e o pombal, como salga de catas e  showroom do seu produto.

A formulación de partida deste espazo arrinca cos valores ecolóxicos e sustentables de  Orballo; pero busca tamén a singularidade e sofisticación que identifican á marca; en definitiva, continuar coa linguaxe de marca de  Orballo para crear un espazo de marca  Orballo.

A  cualificación do espazo para cada unha das funcións (venda, cata e  office) busca en todo momento destacar o produto e, aínda que o soporte final adquire un protagonismo na súa definición, non lle rouba protagonismo, se non que o realza. Con este fin deseñouse unha solución construtiva  autoportante de 12mm de espesor -a décima parte dun tabique estándar-; unha solución ecolóxica en taboleiro ríxido de DM que permite adoptar calquera forma e lonxitude para resolver a configuración e función de cada espazo.

A potencia da solución está en converter unha lámina tan fina nun tabique  autoportante que se sustenta nun equilibrio aparentemente imposible e en conseguir que un elemento ríxido pódese moldear cun sinxelo, que por iso non moi estudado, mecanizado. Para iso foi vital a colaboración cun carpinteiro á altura do proxecto, capaz de asumir o  sobreesforzo de estudar unha solución nova.

Para poñer en valor a solución construtiva, que permite  pecibir a  envolvente tradicional en  sillería de granito, decidiuse que tanto o teito como os chans fosen brancos, para conseguir enmarcar a peza protagonista e aumentar a claridade nun interior que apenas carece de ocos ao exterior. Son precisamente dous pequenos ocos no exterior, os que establecen a solución da iluminación interior: unhas bólas de luz que están á altura deses ocos e que ocultan dúas perforacións na zona de catas para poder limpar desde o interior os vidros.

Categorías nas que participa

Premio especial á sustentabilidade

Destinado a destacar aquela actuación que supoña a implantación dunha arquitectura responsable co medioambiente, os recursos e as xeracións futuras.

Imaxes